Solvay en Revive tekenen exclusieve koopoptie voor site Neder-Over-Heembeek

Blog

De eigendomsoverdracht is gepland voor 2025 en zal de industriële site omvormen tot een duurzame stedelijke wijk. 

Solvay en Revive, een specialist in duurzame reconversieprojecten, kondigen de ondertekening aan van een exclusieve koopoptie voor de site van Neder-Over-Heembeek. Deze samenwerking betekent een belangrijke stap in de herontwikkeling van deze iconische site.
Na een periode van due diligence kan Revive de optie uitoefenen en daarmee een verkoopovereenkomst sluiten. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, zou de eigendomsoverdracht in 2025 afgerond moeten zijn.
Dit akkoord volgt op de beslissing van Solvay in maart 2024 om de site te verkopen en aan te passen aan zijn nieuwe activiteiten. Solvay zal wel zijn hoofdkantoor op de site behouden en huurder worden van een gemoderniseerd gebouw met kantoorruimte en laboratoria die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf.
Deze overeenkomst illustreert het engagement van beide partners om duurzame oplossingen te promoten met behoud van de industriële en innovatieve activiteit van de site.

Over Solvay

Solvay is een chemisch bedrijf met een erfenis geworteld in de baanbrekende innovatie van oprichter Ernest Solvay die in 1863 een nieuw proces uitvond voor het maken van natriumcarbonaat. Vandaag maakt Solvay wereldwijd essentiële producten met een team van meer dan 9.000 medewerkers.

Sinds 1863 gebruikt Solvay de kracht van de chemie om innovatieve, duurzame oplossingen te creëren die tegemoet komen aan onze meest essentiële behoeften, zoals het zuiveren van de lucht die we inademen en het water dat we drinken, het behoud van onze voedselvoorziening, het beschermen van onze gezondheid en welzijn, het produceren van milieuvriendelijke kleding, het duurzamer maken van de banden van onze auto’s en het reinigen en beschermen van onze huizen.

Solvay wil blijven inzetten op duurzaamheid en een rechtvaardige transitie en wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn. Als een toonaangevend bedrijf met een nettowinst van €4,9 miljard in 2023 heeft Solvay noteringen op Euronext Brussel en Parijs (SOLB). Voor meer informatie over Solvay, bezoek solvay.com en Linkedin.

Over Revive

 

Revive is een Europese specialist in stadsvernieuwing en brownfieldontwikkeling. Revive regenereert onderbenutte activa in levendige buurten met een focus op nieuwe manieren van wonen en werken.

Alle Revive locaties zijn klimaatneutraal in gebruik en ook tijdens het bouwproces wordt de impact op het klimaat geminimaliseerd. Daarnaast investeert Revive in het vergroten van de biodiversiteit en in infrastructuur om het fysieke en mentale welzijn van de gebruikers van de locatie te verbeteren.

Als erkenning voor haar duurzame en transparante aanpak heeft Revive in 2012 als eerste ontwikkelaar wereldwijd het B-Corp label ontvangen.