Wij bij Revive, wij laten je leven. Als duurzame projectontwikkelaar laten we de geschiedenis van oude, industriële sites en onderbenutte terreinen en gebouwen midden in de stad herleven tot de groene urban hubs van de toekomst. De duurzaamheid, zeg gerust maatschappelijke impact, van onze bouwprojecten meten we met onze Revive Build Massive Impact-index of Revive BMI-index. En die gaat verder dan energie, materialen en milieu. Die neemt ook betaalbaar wonen, rust, en (open) ruimte mee. Groen, gezelligheid en gezonde mobiliteit. Buren, en buurten. Elk van onze duurzame bouwprojecten beoordelen we in totaal op 48 duurzaamheidsdoelstellingen – en zo bepalen we de gradatie van duurzaamheid en kennen we een duurzaamheidsscore toe: de Revive BMI-score.
De Revive BMI-index: zo meten we de duurzaamheid van onze bouwprojecten
De Revive BMI-index: een interne duurzaamheidsmeter
De BMI-index is een interne monitoringstool die vertrekt vanuit onze 5 bedrijfswaarden:
- Ecologische impact
- Inclusiviteit
- Woongemak en deeleconomie
- Openheid
- Gezondheid
Deze 5 waarden linken we aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) waaraan Revive actief bijdraagt.
Wat betekent de Revive BMI-score voor jou?
Doel van de Revive BMI-index
Onze belofte
We formuleerden 48 duurzaamheidsdoelstellingen of KPI’s.
Deze doelstellingen zijn onze belofte aan de kopers. Duurzaamheid kent namelijk vele vormen. We beoordelen dus niet enkel de gebouwen, maar ook de buitenbuurten, onze impact op de gezondheid van de bewoners, toegang tot mobiliteit, samenwerkingen met lokale handelaars, het percentage voor sociale woningen … Met als resultaat: een exacte duurzaamheidsscore, de Revive BMI-score.
De Revive BMI-index toegepast: jouw toekomst in Edegem
Duurzaamheid, dat is de basis van elk project. Zo ook van Minerve, ons pilotproject in Edegem. Op een oude site op de rand met Mortsel en Wilrijk worden 330 woningen en appartementen gebouwd met maximale duurzaamheid. Met een warmtenet, gezonde isolatie, opvang van regenwater … We bouwen ook met de natuur, en zetten met gevarieerde planten en inheemse hagen in op de biodiversiteit.